Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
200.000 Αμερικανοί... ταξίδεψαν στο Βυζάντιο Εκτύπωση E-mail
30.04.14

Τεράστια επιτυχία είχαν οι μεγάλες αρχαιολογικές εκθέσεις της Ελλάδας στο εξωτερικό, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διοργάνωση κι άλλων.Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος πληροφόρησε χθες τους δημοσιογράφους για την προσπάθεια «εξωστρέφειας» της Ελλάδας, προβολής διεθνώς μιας εικόνας που την έχει ανάγκη, μέσω του πολιτισμού της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε ο Ρούμπιν «Τυφώνας» Κάρτερ Εκτύπωση E-mail
21.04.14

Ένας πραγματικός θρύλος του μποξ, ο Ρούμπιν Κάρτερ ή «Τυφώνας», του οποίου η άδικη καταδίκη για ανθρωποκτονία είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Εκτύπωση E-mail
18.04.14

Εφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς του 20ου αιώνα και όχι μόνο, ο Γαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το αρχαιότερο δελτίο καιρού ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο: Συνδέεται με την έκρηξη της Σαντορίνης Εκτύπωση E-mail
07.04.14

Μια λίθινη επιγραφή ηλικίας 3.500 ετών που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα δελτία καιρού στον κόσμο και θα μπορούσε να προσφέρει νέα στοιχεία σχετικά με τη χρονολογική σειρά των γεγονότων στην αρχαία Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασιλικοί τάφοι φέρνουν στο φως την υψηλή τέχνη της Μακεδονίας Εκτύπωση E-mail
15.03.14

Οσο κι αν οι Γαλάτες -γένος φιλοχρηματότατον- προσπάθησαν να αρπάξουν τους θησαυρούς βασιλικών τάφων και να διασκορπίσουν τα οστά των βασιλέων για να ταπεινώσουν τους Μακεδόνες, τα ίχνη-θραύσματα κτερισμάτων που άφησαν από τις πλούσιες ταφές και τα κατεστραμμένα από τους Ρωμαίους ταφικά μνημεία, ενισχύουν την έρευνα της σύγχρονης αρχαιολογίας για τη δυναστεία των Τημενιδών στον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό τόπο της Βεργίνας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Δώδεκα χρόνια σκλάβος», Μακόναχι και Μπλάνσετ κατέκτησαν τα Όσκαρ Εκτύπωση E-mail
03.03.14

Το 86ο 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας απέσπασε η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» σε μια φαντασμαγορική τελετή που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας - ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σάκης Μπουλάς: ο συμμαθητής που δεν μεγάλωσε ποτέ Εκτύπωση E-mail
21.02.14

Ηταν ο αγαπημένος μας συμμαθητής που δεν μεγάλωσε ποτέ. Ετσι έβλεπαν οι περισσότεροι τον Σάκη Μπουλά που έφυγε σήμερα στα 59 του χρόνια. Ετοιμόλογος, επικοινωνιακός, άμεσος, ανεξάρτητος. Η αυστηρή του έκφραση υπονομευόταν από τη γλύκα του χαρακτήρα του και την καλή του καρδιά, ενώ το χιούμορ του είχε κάτι από τη συλλογικότητα και τη συνωμοτικότητα της γενιάς του ‘70.

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τζένη Βάνου: Το «αηδόνι» σίγησε για πάντα... Εκτύπωση E-mail
06.02.14

Την φώναζαν «το αηδόνι» του ελληνικού τραγουδιού. Η φωνή της σίγησε μια για πάντα, σήμερα, 5 Φεβρουαρίου του 2014, σε ηλικία 75 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εσβησε ο «Λόρενς της Αραβίας» Εκτύπωση E-mail
17.12.13

Ενας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του 20ού αιώνα και αξέχαστος στον ρόλο του αντισυνταγματάρχη Τόμας Εντουαρντ Λόρενς (T. E. Lawrence) στον «Λόρενς της Αραβίας», ο Πίτερ Ο Τουλ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο διάσημος καλλιτέχνης απεβίωσε, χθες, στο νοσοκομείο Ουέλινγκτον στο Λονδίνο, μετά από μακρόχρονη μάχη με ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μάθετε αν σας έχουν χακάρει -Ιστοσελίδα αποκαλύπτει αν κάποιος είναι θύμα διαδικτυακής κλοπής Εκτύπωση E-mail
07.12.13

Τα περισσότερα θύματα διαδικτυακής κλοπής το αντιλαμβάνονται όταν είναι πλέον πολύ αργά. Οταν οι επιτήδειοι που τους έκλεψαν τον κωδικό για το mail και τα social media, ή ακόμη χειρότερα τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών, έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους. Μία ιστοσελίδα υπόσχεται πως κάνει την αποκάλυψη νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δεκέμβριο η Παγκόσμια Συνέλευση της Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη Εκτύπωση E-mail
27.11.13

Τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη, που θα πραγματοποιηθεί το 2014, θα προετοιμάσει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), στην 13η παγκόσμια γενική συνέλευση της, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη, στις 15 Δεκεμβρίου 2013.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 185 - 207 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote